Print deze pagina

Studentenpastor

Een studentenpastor of studentenpredikant is een theologische en pastorale consultant in het hoger onderwijs. Hij weet de weg op de campus en is specialist in ontmoetingen over bezieling, geloof en studie.

 

Dat kan in individuele gesprekken maar ook in workshops op maat op een studiedag of bijeenkomst.

 

 

Ontmoetingen kunnen gaan over over motivatie en inspiratie. Waarom wil je iets leren en wat ga je met die kennis doen? Wat inspireert jou, en hoe kun jij je van daaruit ontwikkelen?

Of je studie levert je geloofsvragen op. Wanneer gebeurt dat en waarom? Is het onvermijdelijk of kan het ook anders? Welke waarden lijken te botsen en hoe kun je daar zinvol mee omgaan?

 

Andere de vraag: Wat is ‘christelijk’ eigenlijk in een geseculariseerde en multireligieuze samenleving? Hoe kan ik gelovig leven? Hoe geef ik dat handen en voeten? Is het iets dat bij jou hoort, of vooral bij je ouders of vrienden? Of je wilt je geloof verdiepen en zoekt naar een manier om dat te doen.

 

Je bent ook welkom als je gewoon meer wilt weten, je bent leergierig. Wat bedoelen mensen als ze over God spreken? Wat beleven ze? Je bent nieuwsgierig naar hoe andere studenten daarover nadenken of je wilt met een theoloog daarover in gesprek? Ook bij een studieopdracht die te maken heeft met religie of zingeving kan het handig zijn even aan de studentenpastor te denken. Misschien kan hij je precies de juiste informatie aanreiken of op de goede vraag brengen.

 

 

 

Studentenpastor is Martin Jans (1973)

Studeerde Tropische Veehouderij in Wageningen en Theologie in Groningen: kortom, hij houdt van studeren. Hij heeft 12 jaar ervaring als predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Veel aandacht heeft hij daarbij gehad voor het werken met jongeren en het zoeken van verbindingen met niet-kerkelijke organisaties. Vanaf november 2014 werkt hij buiten de muren van de kerk als studentenpastor in Zwolle. Doel van zijn werk: bijdragen aan de vorming van mensen.

 


vorige pagina: Nieuwsbrief
volgende pagina: DOE MEE - activiteiten en nieuws